2012. január 26., csütörtök

Dickens, Charles: Két város regénye - Jelenlegi ára: 2 940 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén vásárolja meg a termékre! Két város regényeA könyv listaára: 3500 Ft. Leírás:
Dickens nagyszabású történelmi regénye legutóbb 1930-ban látott napvilágot magyarul Karinthy Frigyes fordításában (a mű Bálint Mihály és Moly Tamás átültetésében is megjelent a tízes években, illetve a húszas évek végén). Ezúttal Sóvágó Katalin modern tolmácsolásában kerül ismét a magyar olvasók kezébe. Dickens műve a Nagy Francia Forradalomnak állít emléket, de jóval korábban, az 1775-ös esztendőben veszi kezdetét a cselekmény, melynek középpontjában két férfi áll. Charles Darney francia arisztokratát kémkedéssel vádolják Londonban, és csak a ravasz, züllött angol ügyvéd, Sydney Carton tudja megmenteni. Ám a becsületes férfit hazájában sem tartják megbízhatónak, gőgös, szívtelen és zsarnoki nagybátyja azzal vádolja, rokonszenvezik a parasztok egyre nyugtalanítóbb szervezkedésével. Az idős márki áldozatul is esik az indulatoknak, amelyek előrevetítik a későbbi eseményeket. Ám eközben Darnay megkéri annak a leánynak a kezét, aki még a történet legelején tűnt fel. Lucie Manette annak a dr. Alexandre Manette-nak a lánya, aki tizennyolc évet ült a Bastille-ban, és akinek kiszabadításával a Tellsons Bank bízta meg egyik alkalmazottját, Jarvis Lorryt, aki az ügy kapcsán egy bizonyos Defarge-zsal veszi fel a kapcsolatot, Manette hűséges szolgájával és a földalatti mozgalom vezetőjével. A házasság, majd a forradalmi események azonban többféle titokról is fellebbentik a fátylat. Először is Darnay-nak kell számot adni valódi származásáról, másrészt kiderül, Darnay ügyvédje, Sydney Carton is szerelmes a lányba, harmadrészt pedig a Bastille-ban Defarge keres egy fontos iratot Manette doktor egykori cellájában. Ekkor azonban (1792-t írunk) már Darnay is Párizsban van, és emigráció vádjával börtönben ül. A terror és az anarchia kellős közepén megérkezik Sydney Carton is, aki nagy titkoknak lesz felfedezője, és amikor úgy tűnik, Darnay sorsa végképp megpecsételődik, Carton, Lucie iránti szerelemből, önfeláldozó módon megmenti Darney-t a börtönből. Az eleven jellemrajz és a fordulatos cselekményszövés mellett az író arra törekedett, hogy a hiteles visszaemlékezések alapján hű képet rajzoljon a korról. Széles körben érdemes ajánlani az ízléses kialakítású, szép kiadványt. ISBN: 978-963-07-8709-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütörtök: 14. 00-19. 00; Péntek: 14. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az Átadópontra, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában vásárolja meg a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 940 Ft

Az aukció vége: 2012-01-28 15:42
. Dickens, Charles: Két város regénye - Jelenlegi ára: 2 940 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése